28.- Per a 2025 farem l'estrena del video i de la campanya cultural Pare Fra Pere Perelló.(FRA)

 

Al pont Vell després de l'escena que representa al Rector que va orientar la vocació a FRA

Serà també un record de Mn. Dàmaso RIP


Farem l'estrena amb el visionament del video curt sobre el Pare Fra Pere Perelló (FRA) (1540-1602), guardià del convent d'Escornalbou, coincidí uns anys a Horta de sant Joan amb sant Salvador d'Horta.

És la primera videoproducció pública de Ferran JiM, des de la creativitat comunicativa i cooperativa amb tres de minimalista, funcionalista, econòmica, ecològica,pragmàtica i transcomentalista.

L'acte consistirà en visionar el vídeo i obrir col·loqui després de la presentació del projecte FRA.

Tot va començar en descobrir per part d'en Josep Maria Llorenset, en el 2012 del nínxol a l'església de Riudecanyes del dit índex del Pare Fra Pere Perelló i vàrem dur a terme una entrevista amb el professor, filòsof i escriptor Salvador de Brocà fill de Riudecanyes. Tot seguit celebrarem una trobada diocesana de Vida Creixent.

En el 2013 en teatre llegir en veu alta es va interpretar un guió de les narratives en la  lògica de les possibilitats sobre el personatge al Cafè de Cabacés.

En el 2017 ( en el 415 anys de la mort de FRA) després de fer un reportatge de la festa del Corpus de Riudecanyes i de Cabacés, a l'estiu es va dur a terme el Vídeo del FRA (Pare Fra Pere Perelló). On va participar el músic, cantant i escriptor Jordi Català, que va interpretar al protagonista FRA.

És una curta producció constructivista, on els personatges participants van fer una lectura ràpida del guió i s'interpretà directament sense assajos, una producció espontània. On la imaginació dels actors i les actrius es cabdal a igual que la imaginació de la persona vident que participi en els nostres tallers. 

La idea es presentar-lo a Cabacés, Riudecanyes, Horta de sant Joan i als bisbats de Tarragona i Tortosa en un principi. Tot seguit al final a l'Ateneu de Tarragona.

En el 2025 es compliran els 485 anys del naixement del Pare Fra Pere Perelló.

La producció té una vessant cultural de les narratives basades en la lògica de els possibilitats, psicològica de les emocions i de la resposta al caos mental del record i de l'ètica dels drets humans, on FRA és un exemple. És el mòbil transcomentalista de la investigació que portem a terme en la Causa Cooppel per la Pau, 2030.

FRA: Pare Fra Pere Perelló, francisca recol·lecte, segle XVI. Projecte.

Entrada "e-Comentals" en construcció i en reactualització fins el dia 01-01-25

Marc conceptual. Investigació Causa Cooppel per la Pau:

Transcomentalista. Narratives basades en possibilitats lògiques, no són fictícies, són motivadores per a fomentar la creativitat i la imaginació de les persones.

Conceptes clau pel Record: Diana d'Aprenentatge i Blanc, Estel, Plat i Rumiació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

19.- Identificada una tortuga a Cabacés .-

06.- Museu municipal de Cabacés 2024

26.- Frederic Salvadó emplena amb art a la Morera de Montsant.-